FugleturUtsira

Utsira – 31 år på rad

I 2017 observerte jeg ikke én fugl på Utsira. Årsaken var primært at jeg kjørte prosjektet "Bird Race Haugesund". Dessuten dukket det ikke opp noen saftige "bomber" på holmen i vest. Sist gang jeg ikke var på Utsira, var i 1987.

For første gang på sju år har jeg ingen prosjekter, med andre ord "fri som fuglen". Da er det naturlig å besøke Utsira mer regelmessig. Det er tross alt en av Nord-Europas beste fuglelokaliteter som ligger et steinkast sørvest for ytterdøra.

På turene nå i april observerte jeg i snitt 48 fuglearter.

Og jo, jeg var på Utsira i 2017 for ikke å bryte den lange statistikken. I romjula tok jeg Sirabåten fra Haugesund i halvmørket, ankom Nordvågen, gikk tjue skritt på kaien og lusket ombord igjen. Selv om jeg hadde kikkerten med, observerte ikke én fugl i det stummende mørke.

I bildekarusellen nedenfor er noen av mine Utsira-shots i 2018.