FuglerFugleturFugleturerHaugesund

BRH-oppsummering

Prosjektet mitt om å observere 207 fuglearter i Haugesund kommune i 2017 er fullført. Jeg forsto relativt tidlig at mitt hårete mål ikke ville lykkes. Tidlig på høsten skjønte jeg også at 200 observerte fuglearter ville bli svært vanskelig. Siste del av mai og hele juni var ufattelig kald og våt på Vestlandet. Det resulterte at svært mange fugleunger døde i redene, forøvrig som i 2015. Dermed var det færre fugler i lufta da høsttrekket startet noen uker senere. Likevel var det en fantastisk reise i min hjemkommune. Jeg sjekket områder jeg aldri hadde besøkt før. I tillegg fikk jeg lagret mange naturbilder fordi teleobjektivet alltid hang på skulderen.

Det mest tilfredstillende funnet jeg gjorde var sitronerla som satt noen sekunder i en pytt nær Tornesvatnet. Dette var ny art for Haugesund kommune. Et dokumentasjonsbilde ble tatt omtrent hundre meter unna, og er sannsynligvis akkurat «innenfor» til at sjeldenhetskomiteen for fugl vil godkjenne observasjonen.

Noen av bildene ble vist på Haugesund fotofestival ultimo januar 2018.

Nederst i bloggen noen bilder som ble eksponert seint i 2017.

Statestikk:

Antall fuglearter
193
Observasjonsdager
241
Antall km.
1394

Turer til:

Røvær
51
Tornesvatnet
133
Førland
117

Antall arter:

Røvær
145
Tornesvatnet
137
Førland
122