FuglerFugleturFugleturerHaugesund

930500 steg

Jeg er halvveis i prosjektet; 207 arter i Haugesund 2017.

Overgangen mellom juni og juli er normalt low-season for fuglekikkere i Sør-Norge. Da er det minimal bevegelse på fuglene. De aller fleste driver med ungemating eller flyundervisning. De siste ukene har vært nær begredelige både vær- og fuglemessig. Vi er vant med mye regn også i den første sommermåneden, men det blir spennende å se hvor mange soltimer vi har hatt på ytre Vestlandet i juni 2017. Drittvær gir ofte færre fugleobservasjoner. Derfor har jeg kun fått ni nye arter på lista siden medio mai. Til nå i 2017 har jeg loggført 166 arter, og for å nå målet må jeg altså se 41 nye arter. Det kan virke som en krevende oppgave, men ikke umulig.

Den mest gledelige observasjonen siden forrige blogg var tranen som fløy over Tornesvatnet 17. mai. Ellers var svartrødstjerten på Røvær og sivhauken nær Førlandsvatnet bonus. Dessuten var berganda i Tornesvatnet i starten av juni en liten overraskelse.

Etter hver fugletur i år har jeg sjekket Apple Watch-en for antall skritt. Jeg nærmer meg altså 1 million, og det er jeg temmelig fornøyd med.