FuglerFugleturFugleturerHaugesund

1 000 000 steg

Et av årets mål er nådd. En million steg trasket på fuglekikking innenfor Haugesunds kommunegrense. 28. juli bikket telleren sju siffer. Etter hver eneste tur har jeg kontrollert antall steg som er registrert på min Apple Watch. Så har tallet blitt summert med de tidligere på nettsiden for prosjektet. Omregnet blir det drøyt 750 km.

Etter forrige blogg har jeg dokumentert hekkende gresshoppesanger i Haugesund. Dessuten observert to unge fossekaller, en helt i nord og en drøyt ni km unna. Ikke utenkelig har to par fossekall hekket i kommunen. Nå i juli har en åkerrikse sunget i perioder nær Tornesvatnet. Det var fuglekikker Jan Egil Davidsen som hørte den festlige låten 19. juli. Flere av de som bor i området hadde allerede hørt fuglen i noen dager.

Nå i slutten av juli har jeg observert 174 fuglearter i Haugesund i 2017. Mitt hårete mål på 207 føles p.t. vanskelig å nå. En relativ våt, kjølig og vindfull vår resulterte at enkelte forventa arter ikke ble observert. Det må bli en svært god høst om jeg skal få 33 nye fuglearter. Slik jeg beregner nå, vil jeg observere knapt 200 arter når nyttårsrakettene stiger til værs.

Noen bilder som er eksponert i juli: